Banner boven

1940. Het hotel, als familiebedrijf, opgericht in het begin van de jaren veertig (twintigste eeuw), na de oorlog, van de oprichtster Salomé Rafols (1e generatie), de rouwende weduwe met een huis, van aanzienlijke grote, vol mogelijkheden. Zij besloot arbeiders die werkten in de bouw en medisch personeel van Sanitarium “Sant Joan de Deu” (de huidige RA Hotel in Sant Salvador-El Vendrell) te huisvesten. 

Men begon met het bereiden van maaltijden voor de vissers die aan land kwamen na het vissen.

Geholpen door haar twee dochters, Rosa en Maria Antonia, lanceerde ze ‘een bedrijf’, een pension van 20 kamers en een restaurant. Het werd veelal bezocht door vakantiegangers en binnenlandse toeristen.

1962. In 1962 vond er een hervorming plaats met een uitbreiding tot 45 kamers en kreeg de categorie van ‘Hotel’. Het bedrijf werd gerund door de dochters (2e generatie) en haar echtgenoot, Joseph Gallo, het was alleen open in de zomer en werd meestal bezocht door Franse-, Duitse- en Nederlanders toeristen. Ze begonnen in die tijd samen te werken met toeristenbureaus.

1977. In 977 nam de oudste kleindochter (3e generatie), Montserrat Gallo, en haar man William Strijbos het hotel over, de klanten blijven vertrouwen op de filosofie van de familie én van Hotel Salomé.

2012. Het jaar 2012 heeft geleid tot een nieuwe verandering, het hotel in een modern jasje met nieuwe en gerenoveerde kamers en moderne faciliteiten met de spectaculaire heropening en de bereidheid van de 4e generatie om het familiebedrijf voort te zetten.

Banner beneden