Banner boven

1940. Het hotel, als familiebedrijf, in het begin van de jaren veertig (twintigste eeuw) opgericht, na de oorlog, de oprichtster Salomé Rafols (1e generatie), de rouwende weduwe met een huis vol mogelijkheden, van aanzienlijke grootte, naar het huis van de werknemers bouw en medisch personeel Sanitarium “Sant Joan de Deu” (de huidige RA Hotel in Sant Salvador-El Vendrell).

Men begon met het bereiden van maaltijden voor de vissers die aan land kwamen na het vissen.

Geholpen door haar twee dochters, Rosa en Maria Antonia, lanceerde ze ‘een bedrijf’, een pension van 20 kamers en een restaurant het werd bezocht door vakantiegangers en binnenlands toeristen.

1962. In 1962 vond er een hervorming plaats met een uitbreiding tot 45 kamers en gaf de categorie van ‘Hotel’. Het bedrijf werd gerundd door de dochters (2e generatie) en haar echtgenoot, Joseph Gallo, het was alleen open in de zomer, was meestal bezocht door Franse toeristen, Duitsers en Nederlanders en ze begonnen samen te werken met toeristenbureaus..

1977. In 977 nam de oudste kleindochter (3e generatie), Montserrat Gallo, en haar man William Strijbos het hotel over klanten die blijven vertrouwen op de filosofie van de familie én van Hotel Salomé.

2012. Het jaar 2012 heeft geleid tot een nieuwe verandering, het hotel in een modern jasje met nieuwe en gerenoveerde kamers en moderne faciliteiten, de spectaculaire heropening en de bereidheid van de 4e generatie om het familiebedrijf voort te zetten.

Banner beneden